Foraje puturi
0786.281.920

Foraje irigatii si uz industrial

Foraje irigatii si uz industrial pentru culturi si gradini


De obicei, se realizeaza foraje irigatii si uz industrial in locuri in care nu exista o retea de alimentare cu apa dezvoltata si nu exista posibilitatea de alimentare cu apa potabila menajera. Cel mai adesea, acestea sunt zone de vile, sate si cladiri si locuri indepartate. In astfel de cazuri, singura optiune este sa soliciti foraje irigatii si uz industrial de la o firma specializata in astfel de lucrari. Apa obtinuta pentru irigatii si uzul industrial nu este o apa de baut, ci de utilizat pentru udatul gradinilor, viilor sau terenuri agricole. Chiar daca exista o retea de alimentare cu apa, nu este rentabila utilizarea apei potabile pentru udarea gradinilor, asa ca se construiesc foraje irigatii si uz industrial.

Fantanile si puturile sunt bine cunoscute din satele noastre, unde aproape fiecare curte si gradina are cate una. Se foreaza la o adancime mica de pana la 10-15 metri, insa este necesar sa se studieze in prealabil unde sunt acviferele. Latimea putului variaza de obicei in jurul a 100 cm, iar dupa foraj, putul este intarit. Cel mai adesea, apa din aceste puturi este folosita pentru irigare si pentru uz industrial. Desigur, daca ai energie electrica, iti poti permite confortul instalarii unei pompe de apa.


De ce ai nevoie de foraje irigatii si uz industrial?


Este imposibil sa cresti o vie buna fara o sursa constanta de apa, asa ca cea mai buna optiune in acest caz este sa soliciti de la specialisti executarea de foraje irigatii si uz industrial. Acest lucru ofera cateva avantaje importante fata de alte metode de irigare. Se poate fora exact acolo unde iti este mai convenabil sa instalezi pompa si echipamentele pentru irigare, sa conectezi tevile si furtunurile necesare. Inainte de executarea lucrarilor de foraje puturi irigatii si uz industrial, este necesar sa se determine adancimea acviferelor si tipul de sol. Daca apa va fi folosita doar pentru irigarea viei, nu va fi necesara instalarea de echipamente scumpe.

Baza sistemului de irigare prin picurare este umezirea locala a partii radacinii tufisului si mentinerea unui nivel suficient de umiditate a solului in zona de irigare. Irigarea prin picurare asigura udarea uniforma a tufelor cu picaturi la o intensitate de 4-12 l/ora. Astfel, 30-45% din stratul de sol locuit de radacini este umezit, realizand astfel economii semnificative de apa.


Foraje irigatii si uz industrial - Beneficii


Consumul de apa in timpul irigatiilor ajunge la 500 m3/ha sau mai mult pe sezon. Irigarea prin picurare permite reducerea ratei de irigare de 3-3,5 ori, reducerea consumului de apa si cresterea productivitatii de 1,5-2 ori. Irigarea prin picurare trebuie efectuata inca din primul an de plantare a rasadurilor. Apa subterana este cea mai buna pentru udarea unei gradini de legume. Sunt purificate in mod natural, fara impuritati chimice si suficient de imbogatite cu minerale si nutrienti. Un foraj cu o adancime de 35-40 de metri este o solutie excelenta. Forajele pentru irigatii si uz industrial nu sunt o problema, iar instalarea unui cheson iti va permite sa ai o sursa permanenta de apa pentru o resedinta de vara sau o cabana.


foraje puturi irigatii, foraje uz industrial, preturi foraje puturi

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota

Contacteaza-ne

Foraje puturi - denisipari - adanciri

0786.281.920 / 0767.389.835

office[@]forajeputuriadanciri.ro

www.forajeputuriadanciri.ro