Foraje puturi
0786.281.920

Adanciri puturi

Adancire puturi existente pentru cresterea debitului

In cazul in care sursa de apa si-a redus debitul cu care v-ati obisnuit sau daca necesitatile dumneavoastra in momentul de fata implica un volum mai mare de apa, puteti apela la serviciile unei companii specializate in adanciri puturi deja existente. De regula echipele de profesionisti ce se ocupa de foraje puturi pot executa fara probleme si operatiuni de adanciri foraje puturi.

Totusi lucrarea in sine implica anumite costuri destul de ridicate, iar in lipsa unui studiu hidrografic de actualitate al zonei in care locuiti nimeni nu va putea estima cu cat va creste debitul de apa al putului dumneavoastra sau daca va exista efectiv o anumita crestere. Insa in cazul in care lucrarile nu vor intampina probleme iar varful forajului va atinge noi surse de apa, debitul putului dumneavoastra poate fi chiar dublu fata de cel anterior.

Se recomanda lucrari de adanciri puturi existente in cazul forajelor de apa mica adancime si foarte rar in pentru foraje puturi medie si mare adancime. Dimensiunea sapei de foraj va trebui sa fie cu doar 1mm mai mica decat diametrul forajului deja existent – in caz contrar pot aparea praguri si depuneri sedimentare ce pun in pericol siguranta utilajelor folosite.

Riscuri ce pot aparea in timpul operatiunilor de adanciri puturi existente  

Sapaturile facute in cadrul operatiunilor de adanciri puturi existente implica anumite riscuri atat pentru beneficiar cat si pentru angajatii firmei implicate in foraje puturi. De aceea este bine ca inainte de a lua decizia realizarii unei astfel de adanciri puturi existente sa cereti parerea unui specialist sau a unui consultant venit din partea companiei. Totodata aveti obligatia de a-i prezenta acestuia fisa forajului pentru ca acesta sa poata observa exact cu ce se confrunta si sa poata efectua o evaluare clara a riscurilor.

Pentru adancirea forajului este necesara penetrarea prealabila a piesei de fund (suprafata pentru decantare) iar materialul din care este confectionata si modul in care aceasta este prinsa de tubulatura poate duce la aparitia unor complicatii precum distrugerea tubulaturii existente si agatare sapei de forare. Totodata pe timpul efectuarii sapaturilor pentru adanciri puturi existente va exista intotdeauna riscul spargerii tuburilor din pvc sau al deplasarii filtrelor naturale formate din pietris margaritar. Specialistul in foraje puturi va trebui sa stie exact cu ce se confrunta in cazul acceptarii unei astfel de lucrari, ce materiale au fost folosite in realizarea forajului primal si daca nu cumva realizarea unui nou foraj ar fi mai avantajoasa pentru dumneavoastra decat adancirea celui existent.    

In ceea ce priveste riscurile pentru beneficiar, acesta poate avea parte de neplaceri chiar si in cazul in care realizarea lucrarilor de adancire puturi existente a fost finalizata cu succes:

  • Plata unui serviciu ce nu aduce o crestere a debitului. Daca forajul de adancire puturi nu intalneste noi panze freatice, fracturi hidrografe sau straturi acvifere, debitul dumneavoastra va fi neschimbat sau chiar s-ar putea reduce semnificativ.
  • Nisiparea putului datorita deplasarii filtrelor de pietris margaritar instalate initial.
  • Contaminarea straturilor freatice ca urmare a spargerii dopului bentonitic de izolare

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Ahmed 07.02.2021
Excelent
Sănătate!
Profesionalism si cele mai bune oferte in Bacău!
Niculae 03.02.2021
Excelent
Mulțumim!
Mulțumiți de forajul făcut de voi la noi prin recomadare v-am contactat cu toată increderea va recomandăm la Craiova.
Alina 02.02.2021
Excelent
Mulțumim!
Recomand cu incredere!

Contacteaza-ne

Foraje puturi - denisipari - adanciri

0786.281.920 / 0767.389.835

office[@]forajeputuriadanciri.ro

www.forajeputuriadanciri.ro