In timpul constructiei oricaror obiecte mari, putem efectua operatiuni de foraje mecanizate. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, este posibil sa se efectueze foraje mecanizate, economisind astfel timpul si banii clientului. Cel mai adesea, operatiunile de foraje mecanizate se efectueaza atunci cand este necesar sa se execute piloti pentru fundatii, sa se imbunatateasca artificial solurile, cand se efectueaza sablare, puturi de apa si multe altele. In constructia moderna, forajele mecanizate se realizeaza in diferite moduri. Exista trei metode de foraje mecanizate, si anume: prin vibratie, percutie si rotatie folosind instrumente si dispozitive mecanizate.
De asemenea, apa poate fi extrasa atat din rezervoare de suprafata (rauri, lacuri, paraie), cat si din subteran. In primul caz, este suficient instalam o pompa si un filtru. In al doilea caz, este necesar sa foram un put si apoi sa-l echipam. Anterior, procesul de foraj era foarte laborios si indelungat, deoarece se desfasura in principal cu ajutorul puterii manuale. De aceea nu fiecare proprietar avea o fantana pentru apa. De-a lungul timpului, forajele manuale au fost aproape complet inlocuite cu foraje mecanizate.
Exista mai multe tipuri de foraje mecanizate pe care am putea sa le executam, si anume: rotatie, percutie si vibratii.
La forajul cu percutie, solul este zdrobit atunci cu o sarcina grea. In functie de duritatea rocii, se selecteaza un pic, forma umpluturii lamei si greutatea sarcinii de foraj.
Cand foram un put nou, principalul lucru este sa facem o gaura pentru apa. Pentru a face acest lucru, este introdusa o teava, este setata in functie de nivel, iar marginea superioara ar trebui sa fie la jumatate de metru deasupra santierului.
Timpul operatiunilor de foraje mecanizate depinde de adancimea putului, frecventa impacturilor asupra structurii pe unitatea de timp, intervalele si durata curatarii putului.
Metodele de foraje mecanizate sunt numeroase, dar, din experienta noastra, cea rotativa este una dintre cele mai eficiente. Cu aceasta metoda, se foloseste un bit rotativ pentru a fora putul, care este antrenat de unitati speciale. In timpul procesului de foraj, se foloseste si o solutie speciala de argila. Tehnologia arata cam asa: bitul sparge roca, iar solutia aduce aceasta roca la suprafata. Aceasta metoda presupune, in special, instalarea unei pompe speciale de noroi, prin care noroiul circula in circuitul de foraj. Metoda are o serie de avantaje incontestabile. Principalele avantaje sunt viteza si economia.
Aceasta tehnologie de forare a puturilor o utilizam foarte rar. Procedura presupune forajul mecanizat prin coborarea unei unelte speciale pentru forajul de la inaltime.
Daca te intrebi care este cea mai folosita metoda de foraje mecanizate, nu se poate raspunde cu exactitate, deoarece totul depinde de adancimea putului ce urmeaza a fi forat. Conteaza, de asemenea, compozitia structurii geologice de pe terenul tau, precum si locatia acviferelor. Cu toate acestea, de regula, se utilizeaza o metoda de foraj mecanizat rotativ cu spalare. Motivul este foarte simplu: este potrivit pentru aproape orice tip de sol, este ecologic si rentabil. Ceea ce este cert insa, este faptul ca nu poti utiliza individual un dispozitiv de foraje mecanizate, ci ai nevoie de specialisti in foraje mecanizate. Noi, cei care ne ocupam de foraje puturi, cunoastem structura solului si stim cum sa executam profesional un put de apa potabila, foraje pentru piloti etc. la cele mai mici costuri si exact la timpul convenit.
Foraje puturi adanciri
0786.281.920
office@forajeputuriadanciri.ro
www.forajeputuriadanciri.ro