Foraje puturi
0786.281.920

Denisipari puturi, reabilitare foraje

Denisipari puturi, reabilitare si mentenanta puturi foraje apa

Lucrarile pentru denisipari puturi se executa de fiecare data cand acumularile de nisip de pe fundul putului ajung la nivelul filtrelor de apa, reducand astfel debitul, sau in situatia in care se pot observa particule fine de nisip in apa extrasa din foraj.

Nu exista un interval de timp anume stabilit de realizare a operatiunilor de denisipari puturi. Totusi in cazul unei exploatari corecte a putului de foraj acestea nu ar trebui sa aiba nevoie de lucrari de reabilitare si mentenanta puturi la o perioada mai mica de 5 ani de zile.

In cazul in care forajul dumneavoastra are nevoie de denisipari puturi sau reabilitare si mentenanta puturi, va trebui sa apelati la serviciile unei companii specializate in foraje puturi de mica adancime sau denisipari puturi. Cu ajutorul unor pompe speciale (pompa mamut sau pompa aer lift) angajatii companiei vor extrage particulele de nisip si alte impuritati acumulate in decantorul de pe fundul putului si vor reface filtrele naturale formate din pietris margaritar, redand astfel forajului dumneavoastra debitul initial.

Pentru a reduce considerabil timpul de interventie al echipelor specializate in denisipari puturi este bine sa puteti preciza lucratorilor cateva detalii importante in ceea ce priveste atat modul in care a fost realizat forajul dumneavoastra cat si materialele folosite, acestea regasindu-se de regula in fisa forajului emisa de catre firma care a realizat putul dumneavoastra.

  • Care este adancimea exacta a forajului dumneavoastra
  • Cum sunt pozitionate filtrele in cadrul coloanei de filtrare
  • Diametrul si grosimea tubulaturilor folosite
  • Care sunt nivelurile obisnuite ale apei din foraj (static si dinamic)
  • Granulatia si cantitatea de pietris margaritar folosit pentru realizarea filtrelor naturale
  • Daca au mai avut loc alte lucrari de denisipare puturi, reabilitare si mentenanta puturi din momentul luarii in primire a forajului dumneavoastra.

Mentenanta si exploatare foraje puturi

Pentru a asigura forajului dumneavoastra o durata de viata cat mai indelungata se recomanda expluatarea acestuia in mod corespunzator, urmand cateva reguli simple, in deplina concordanta cu recomandarile echipei de foraje puturi ce s-a ocupat de realizarea acestuia.

In momentul finalizarii lucrarii se recomanda pomparea continua a apei, la un debit apropiat de cel maxim prevazut in fisa forajului, pentru o perioada cuprinsa intre 1-3 zile cu pauze de cateva ore in fiecare zi. (In functie de structura stratului acvifer, specialistul dumneavoastra in foraje puturi poate recomanda uneori si o perioada mai lunga de pana la 2 saptamani).

In urma efectuarii acestei pompari extinse intre filtrele de pietris margaritar si stratul acvifer se va forma un al doilea sistem de filtrare natural format din particule de nisip fine si foarte fine. Efectul cumulat al acestor doua filtre naturale este de a impiedica patrunderea impuritatilor (particule fine de nisip, argila, minerale) in decantor si de a preveni fenomenele de nisipare sau cimentuire puturi - chiar si in cazul neutilizarii unui foraj pentru o perioada indelungata de timp.

O alta metoda de a prelungi durata de functionare a forajelor este proiectarea instalatiei de alimentare cu apa in asa maniera in cat sa minimizati pe cat posibil numarul ciclurilor de pornire-oprire al pompei sau hidroforului dumneavoastra. Datorita experientei sale in domeniu, specialistul in foraje puturi va poate da indicatii privind realizarea instalatiilor de apa corespunzatoare sau va poate indruma catre o firma avizata in acest sens.

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Gigi 07.02.2021
Excelent
Salutări de la Craiova!
Echipă cu cele mai bune prețuri, profesionalism și punctualitate!
Ion 03.02.2021
Excelent
Sănătate!!!
Bună ziua, sănătate de la Slatina și va mulțumim pentru foraj. Suntem foarte mulțumiți!!!
Andrei 02.02.2021
Excelent
Mulțumesc frumos!
Salutări de la Iași , vă mulțumesc pentru seriozitatea dvs. Recomand cu incredere echipa dvs!

Contacteaza-ne

Foraje puturi - denisipari - adanciri

0786.281.920 / 0737.234.933

office[@]forajeputuriadanciri.ro

www.forajeputuriadanciri.ro