Se recomanda executarea de foraje puturi medie si mare adancime pentru clientii ce doresc un debit ridicat de apa (pretabil de regula pentru activitatile industriale si irigatii) sau pentru cei ce locuiesc in regiuni aflate la o altitudine ridicata fata de nivelul marii unde forajele de mica adancime ar fi ineficiente.
Apa obtinuta in urma realizarii de foraje puturi medie si mare adancime este net superioara celei extrase din straturile acvifere de suprafata sau fata de cea provenita din retelele publice de alimentare cu apa. Prin urmare aceasta va fi de o o puritate impresionanta, fara sa contina nitati, nitriti sau microorganisme care sa-i altereze proprietatile fizico chimice. In anumite regiuni, in functie de structura geologica a solului apa obtinuta prin foraje puturi medie si mare adancime poate avea un gust usor diferit ca urmare a dizolvarii diferitelor elemente chimice sau minerale existente in sol. De exemplu in cazul subsolurilor bogate in calcar apa va avea un gust dulceag iar daca intalneste depozite de bioxid de carbon aceasta va fi usor acidulata (vezi cazul apelor minerale).
Echipa de foraje puturi medie si mare adancime realizeaza un dop de ciment bentonic pentru a izola panzele freatice subterane de straturile acvifere de suprafata. In acest mod se previne infiltrarea substantelor chimice in putul forat si contaminarea panzelor freatice.
In functie de potentialul hidrografic al zonei si de adancimea la care sunt sapate foraje medie si mare adancime se pot obtine debite impresionante de apa de peste 6500 litri pe ora, ceea ce este mai mult decat suficient pentru realizarea sistmelor de irigatii, desfasurarea unor procese industriale complexe sau alimentarea rezervoarelor de apa ale unei localitati.
Cand vorbim despre foraje puturi medie si mare adancime trebuie sa avem invedere totalitatea proceselor realizate de echipa specializata in foraje puturi si nu doar partea vizibila ce consta in saparea unei guri de put si extragerea apei. Acestea sunt activitati de o mare complexitate ce nu pot fi executate decat de personal calificat. De exemplu in cazul realizarii de foraje puturi medie si mare adancime prajinile de foraj folosite au dimensiuni impresionante si greutati ce pot depasi cu usurinta cateva tone, iar in lipsa unui forajist calificat si experimentat pot aparea probleme serioase care sa puna in pericol rezultatul lucrarii.
De regula pe timpul realizarii unor foraje puturi de medie si mare adancime sondorii au de a face cu diferite tipuri de sol si structuri geologice complexe. Fiecare dintre aceste substraturi, in functie de duritatea lor, trebuiesc sapate prin folosirea unor tehnici de forare diferit: rotire, debitare cu fluid de foraj, apasare prin exercitarea unei presiuni ridicate.
Daca in urma executarii de foraje puturi medie si mare adancime se va obtine un debit de apa nesatisfacator pentru client, echipa de foraje puturi va folosi o tehnica speciala de crestere a debitului denumita fracturare hidraulica. Aceasta consta in aplicarea unei presiuni ridicate in zona filtrelor ce are rolul de a largi fisurile existente punand astfel forajul in legatura cu alte resurse acvifere.
Foraje puturi adanciri
0786.281.920
0737.234.933
office@forajeputuriadanciri.ro
www.forajeputuriadanciri.ro