Foraje puturi
0786.281.920

Foraje puturi mica adancime

Foraje puturi mica adancime sau fantani traditionale ?

Fantanile au fost timp de sute de ani metoda cea mai eficienta de obtinere a apei potabile pentru aprovizionarea comunitatilor si irigarea culturilor, mai ales pentru localitatile ce nu sunt situate in apropierea cursului de apa al unui rau cu debit ridicat.

Desi prezinta unele caracteristici similare, o fantana obisnuita si calitatea apei obtinute din aceasta nu pot fi comparata sub nici o forma cu beneficiile realizarii de foraje puturi mica adancime. Acestea din urma extrag apa din prima panza freatica aflata la o adancime de aproximativ 20 de metri in timp ce fantanile traditionale arareori depasesc 7-10 metri ,alimentandu-se asadar din straturile de apa aflate la suprafata -  straturi provenite din precipitatii, cunoscute si sub denumirea de ape meteorice.

Foraje mica adancime ferite de poluare

In ultimii ani nivelul de poluare a atins cote alarmante, numeroase state ducand o adevarata lupta in incercarea de a stopa acest fenomen si de a-i reduce efectele sale nocive. Straturile acvifere de suprafata sunt adesea contaminate in urma deversarii accidentale a unor substante chimicie, in urma folosirii fertilizantilor si pesticidelor din agricultura sau datorita chimicalelor aduse din aer de ploile acide. Asadar fantanile traditionale sau filtrarea apei provenite din rauri si lacuri nu mai reprezinta o solutie sanatoasa pentru viitor.

Vestea buna este ca toate aceste elemente chimice daunatoare pentru sanatatea noastra nu pot ajunge la adancimi mai mari de 8-10 metri, iar apa potabila extrasa cu foraje puturi mica adancime prezinta un risc de contaminare extrem de scazut.

Executare foraje puturi mic adancime

Acest tip de foraje mica adancime se realizeaza in sistem uscat cu ajutorul a doua utilaje. Se foloseste o foreza pentru saparea gurii de put iar cu cel de al doilea utilaj se insereaza camasi de protectie ( tuburi de otel ) pentru a preveni surparea rocilor si a straturilor de sol. La final se introduc tuburile confectionate din material PVC prevazute cu filtre iar intre acestea si peretii forajului se aplica un strat de pietris margaritar. Realizarea de foraje puturi mica adancime este foarte avantajoasa pentru beneficiar deoarece timpul de executie este destul de redus si astfel putul poate fi pus in functiune in doar cateva zile.

Avantaje foraje puturi mica adancime:

  • Se poate asigura un debit impresionant de apa prin patrunderea utilajului in mai multe straturi acvifere. Debitul de apa obtinut prin foraje puturi mica adancime poate varia in functie de structura geologica a solului si numarul straturilor de apa existente in regiunea dumneavoastra.
  • Prin folosirea camasilor de protectie (tubulatura de otel temporara) se pot realiza foraje puturi in zonele cu soluri nisipoase unde exista un risc ridicat de surpare a solului.
  • Forajul poate fi realizat si pus in functiune in numai 2-3 zile lucratoare
  • Coroana de margaritar reprezinta o metoda de filtrare naturala ce previne patrunderea nisipului, argilei si a altor sedimente in putul de foraj si implicit in apa extrasa
  • Metoda de foraje puturi in sistem uscat permite observarea cu atentie a straturilor geologice iar un specialist va putea estima debitul probabil inainte de finalizarea efectiva a forajului

foraje puturi manual, foraje puturi, apa totul despre fantani, panza freatica harta, foraje puturi bucuresti

Review-uri

(5 review-uri)
Ratingul general:
4.8 (5 review-uri)
5 stele
(4)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Gigi 07.02.2021
Excelent
Mulțumesc!
Profesionalism
Marian 07.02.2021
Excelent
Multumes!
Firmă serioasă cu cele mai bune prețuri!
Andrei 03.02.2021
Excelent
Mulțumesc!
Salutări de la Constanța băieții muncitorii si cu experiență. Recomand!!!
Anghel 03.02.2021
Bun
Sănătate!!!
Recomand echipă cu experiență, seriozitate si muncitorii. Mulțumiți de lucrarea dvs!
Georgiana 01.02.2021
Excelent
Va multumesc
O echipă serioasă,de încredere

Contacteaza-ne

Foraje puturi - denisipari - adanciri

0786.281.920 / 0767.389.835

office[@]forajeputuriadanciri.ro

www.forajeputuriadanciri.ro